عمومی

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی

خورش قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که نه تنها مورد علاقه ایرانیان است، بلکه در خارج از ایران نیز طرفداران زیادی دارد. از پرطرفدارترین انواع خورش در مناطق مختلف ایران می توان به خورش تهرانی، خورش گیلانی، خورش جنوبی و خورش ترکی یا تبریزی اشاره کرد که از نظر مواد اولیه با هم تفاوت اندکی دارند.

برای داشتن آموزش کامل مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قورمه سبزی در ادامه با وورلدایونتس همراه باشید.

طرز تهیه قورمه سبزی

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی

  • گوشت به مقدار لازم ( ترجیحا گوشت استخوانی )
  • لوبیا قرمز برای هر نفر یک مشت 
  • سبزی خورشتی
  • لیمو عمانی 
  • پیاز 
  • اب لیمو 
  • روغن 
  • زردچوبه ، نمک ، فلفل

اولین قدم در تهیه قورمه سبزی خورد کردن سبزیجات و خیس کردن لوبیا قرمز است. لوبیا قرمز را در ظرفی پر از آب بریزید تا از شر نفخ خلاص شوید. پیشنهاد ما این است که هر وقت تصمیم به تهیه قورمه سبزی گرفتید، لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید. ولی می توانید در همان روز نیز با نیم ساعت الی یک ساعت لوبیا ها را خیس کرده و سپس بپزید .

طرز تهیه قورمه سبزی

مرحله دوم

این کار علاوه بر کاهش پف کردن لوبیا قرمز باعث نرم شدن لوبیا و کاهش زمان پخت می شود. اگر بتوانید دو یا سه بار آب کاسه را عوض کنید، طعم بد و نفخ لوبیا را می توانید از بین ببرید.

مرحله سوم

پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن مایع داخل تابه ای که قصد دارید برای خورش استفاده کنید بریزید.پیاز را کمی تفت دهید تا طلایی شود، سپس در صورت تمایل مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها کاملا جذب شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله گوشت را تمیز کرده، تکه تکه می کنیم و در قابلمه می گذاریم. تکه های گوشت بهتر است زیاد بزرگ نباشند، زیرا روی ظاهر خورش تأثیر منفی می گذارند، همچنین بهتر است از استخوان برای تهیه خورشت استفاده کنید .

مرحله پنجم

پس از افزودن گوشت به پیازها، آنها را تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و کمی سرخ شوند. بعد از سرخ شدن گوشت، لوبیا قرمز را شسته و در قابلمه بریزید. لوبیا قرمز را یکی دو دقیقه تفت دهید سپس سه فنجان آب به قابلمه اضافه کنید.

مرحله ششم

حرارت قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید گوشت و لوبیا قرمز آرام آرام بپزند. پخت گوشت و لوبیا قرمز حدود 2 ساعت طول می کشد. سپس سبزی های خورش را بشویید و خرد کنید.

مرحله هفتم

در تابه ای جداگانه سبزی های خورشتی را در مقداری روغن مایع سرخ کنید. هر چه سبزیجات بیشتر تفت داده شوند رنگ آن تیره تر می شود.بعد از یک ساعت پختن حبوبات و گوشت، سبزی ها را تفت داده و به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله می توانید لیمو عمانی را به همراه فلفل سیاه و شاهی و کمی آب لیمو به قابلمه اضافه کنید. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که مطمئن شوید لیموهای عمانی از وسط نصف شده و دانه های آن جدا شده است.

مرحله نهم

دانه لیمو عمانی خورش ما را تلخ می کند. توصیه می کنیم بعد از پخت کامل گوشت، نمک را به خورش اضافه کنید، زیرا این کار باعث می شود که مدت زمان بیشتری بپزد. اگر آب خورش کمتر بود می توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.

مرحله دهم

در 15 دقیقه آخر خورش را میل کنید و در صورت تمایل مقداری نمک، فلفل سیاه و هر ادویه دلخواه به آن اضافه کنید. بعد از اینکه روغن به جوش آمد آن را به خورش اضافه کنید و با برنج سرو کنید.

طرز تهیه قورمه سبزی

نکاتی در مورد طرز تهیه قورمه سبزی

روغن نباتی بریزید

یکی از نکات و ترفندهای مهم در تهیه خورش قورمه سبزی این است که اجازه دهید خورش با روغن ریخته شود. اضافه کردن روغن به آبگوشت علاوه بر اینکه ظاهری زیباتر به خورش می دهد، طعم بهتری نیز به شما می دهد.بهترین ترفند درست کردن قورمه سبزی سرخ کردن گوشت و سبزی با مقدار زیادی روغن است .

چگونه قورمه سبزی را به روغن بیاندازیم ؟

اگر سبزی خورش خوب سرخ شود خورش شما روغن بیشتری دارد. نکته دوم بعد از پختن گوشت و لوبیا قرمز یک تکه یخ به خورش اضافه کنید که می تواند مواد خورش را تکان دهد و همچنین به روغن انداختن خورش کمک کند.

سبزیجات معمولاً شامل تره فرنگی، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج هستند، اگرچه از شهری به شهر دیگر متفاوت هستند. به عنوان مثال در شهرهای جنوب کشور، قورمه سبزی را با سبزیجات معطر دیگری مانند جعفری و شوید که به ماده اصلی اضافه می شود، سرو می شود.

سبزی گورمه در استان آذربایجان با سبزی هایی مانند ترخون دم کرده که خورش را خوش طعم تر می کند. یکی از نکات مهم در مورد سبزی گورما سبزی این است که استفاده از شنبلیله به مقدار کم در این خورش توصیه می شود زیرا مقدار زیاد شنبلیله می تواند روی طعم و عطر خورش تاثیر منفی بگذارد.

Related Posts

طرز تهیه مربای آلبالو
مربای آلبالو، یکی از خوشمزه ‌ترین و محبوب ‌ترین مرباهای...
Read more
دانلود رایگان کتاب خنده در تاریکی
هیچ گاه فکر نکنید به عمق اندوه و رنج بشری...
Read more
کتاب نیمه تاریک وجود
کتاب نیمه تاریک وجود کتاب "نیمه تاریک وجود" نوشته‌ی دبی فورد...
Read more
لیست کامل غذا های ایرانی
غذاهای ایرانی مرغوبیت و اصالت خاص خود را دارند. این...
Read more

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا